Junko'nun mektubundan çıkan origami kağıtları ve 2-3 minik ejderha beni benden almıştı. Sene 1995, haliyle internetle henüz tanışmışlığım yok, nasıl yapıldığını anlamanın tek yolu var: bir ejderhacık feda etmek. Ettim etmesine de, elde katlanmaktan yıpranarak rengi uçmuş ufak bir kağıt parçasından başka birşey kalmayınca bu iş zormuş dedim, ve her konuda olduğu gibi hevesim pek uzun sürmedi. Kağıt katlama sanatına ilişkin yegane denemelerin uçak, kayık, tuzluk katlamaktan öteye gitmediği bir ortamda kağıt ejderha havalı olacaktı ya, neyse.
Geçen sürede ziyadesiyle beynelmilel hale gelmiş bu geleneksel sanat, hala ilgimi çekmiyor değil.
Akira Yoshizawa; 50.000 üzerinde model üretmiş bu adam, origami sanatının en büyük ustalarından sayılıyor. İpek yolu vasıtasıyla Doğu'nun icadı kağıtla tanışan Batı'nın bu sanatı, İspanyanın fethiyle öğrendiği söylenir. Bugünse, klasik origami kadar - tek parça kağıdın sadece katlanmasıyla elde edilen figürler - , modüler origami - birbirini tekrar eden parçaların birleşmesinden oluşan geometrik figürler - , ve krigami de - keserek biçimlendirme- uygulanıyor. Buyrun birkaç güzel örnek görün.
Sevgili Junko, son olarak sana da el emeği göz nuru bir ejderhacık gönderiyorum. Ne dersin kıvırabilmiş miyim?
Tuesday, June 15, 2010
Friday, June 11, 2010
balkonik sör vayvır
anestezik durumlar
Dişçiyi görünce "kanal tedavisi isterim de isterim" sinyalleri verip hedef şaşırttıktan sonra, bir dolguyla sıhhatine kavuşan afacan diş için bünyeye zerkedilen anestezinin etkisi geçmeden hamburgere girişince kendi kendini yemek nasıl oluyormuş uygulamalı olarak gösterdim. Hayır hamburger de gayet lezzetli gelmişti =/
Friday, June 4, 2010
Subscribe to:
Posts (Atom)